5 passos imprescindibles per crear una pime o start-up

Seria massa agosarat dir que les Pimes mouen el món però el que sí està clar és que mouen l’economia, almenys l’espanyola. Les petites i mitjanes empreses representen el 99% de les companyies que operen actualment a Espanya, segons les últimes dades publicades pel Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, el que es tradueix en més de tres milions de pimes operant en els diferents sectors econòmics .
Davant d’aquestes xifres, és evident que la crisi ens ha deixat malmesos les butxaques però despert l’esperit emprenedor. Si ets un dels valents que s’anima a muntar el seu propi negoci, et donem alguns consells sobre la millor manera de fer que sigui un negoci segur.

El concepte Pime engloba projectes de molt diversa índole ja que per ser considerada com a petita i mitjana empresa la companyies poden tenir un màxim de 250 empleats i 50 milions d’euros de facturació anual, però la veritat és que gairebé la meitat d’elles són el conegut com microempreses, és a dir, negocis que tenen un màxim de deu empleats o fins i tot que funcionen únicament amb els socis fundadors, sense altres assalariats. En qualsevol cas, totes les pimes es formen amb un mateix objectiu: aconseguir portar endavant un model de negoci que reporti beneficis.
Per a això fa falta alguna cosa més que una bona idea. Si vols provar a muntar el teu propi negoci, és imprescindible que et plantegis abans aquestes qüestions:

 
1. Pensa dues vegades sobre el model de negoci i estudia a la competència. Encara que l’ideal seria aconseguir una idea original i innovadora, en ocasions una idea que existeix simplement es pot millorar. Potser al teu barri hi hagi ja una altra botiga que ven muffins, però les teves poden estar fetes amb productes orgànics, empaquetades per a regal, amb servei a domicili i una saborosa compte d’Instagram. El més important és que el teu producte o servei tingui un valor diferencial respecte a la competència. Un estudi de mercat previ és imprescindible abans de posar-te a treballar en la teva idea.

2. Defineix el teu públic objectiu i com arribar-hi. No n’hi ha prou amb tenir un bon producte, cal saber fer-lo arribar al públic adequat. Dedica tot el temps que sigui necessari a definir el teu target segons criteris sociodemogràfics (sexe, edat, nivell d’estudis …), socioeconòmics (nivell d’ingressos, tipus de consum i psicogràfics (estil de vida, sistema de valors …). Una vegada definits , determina bé on pots trobar-lo.

Per exemple, avui es cau en l’error de creure que tot s’ha de comptar o promocionar en les xarxes socials, però no tots els públics estan en elles i, sobretot, si estan en elles cal determinar en quins concretament. Saber on trobar al teu públic és crucial.
3. Assegura’t de controlar tota la cadena de valor. Materialitzar un producte o servei implica una sèrie de processos que van des del disseny fins a la producció, la venda o la distribució, i no n’hi ha prou que cada un d’aquests processos funcioni bé, sinó que també és imprescindible que hi hagi una màxima coordinació entre tots ells. Que cada un d’aquests departaments tingui en compte la forma de treballar de la resta i què pot fer per millorar la seva aportació és una garantia per mantenir intacta la cadena de valor del teu negoci.
4. Defineix, abans de començar, quin és el màxim risc a assumir. Tota emprenedoria comporta risc, però hi ha una gran diferència entre els emprenedors i els temeraris: el càlcul del risc. Si tens clar el teu negoci, ves a per ell però sempre calibrant la inversió necessària i sobretot el temps màxim en què podràs mantenir el teu negoci en marxa abans que doni beneficis, perquè no oblidis que de vegades una retirada a temps és una victòria .

5. Busca la millor finançament. Hi ha moltes formes d’aconseguir fons per al teu negoci. A més de les línies de l’ICO (Institut de Crèdit Oficial), l’DIGPYME (Direcció General d’Indústria i de la pime) també ofereix cada any ajuts i finançament directe a emprenedors així com servei d’assessorament personalitzat. Una altra opció és la capitalització de l’atur, és a dir, en lloc de rebre l’ajuda mes a mes, reps en un únic pagament fins al 60% de l’import que has generat, i la resta en cotitzacions a la seguretat social.

Les comunitats autònomes, per la seva banda, compten amb programes específics per incentivar la innovació i el desenvolupament empresarial, També pots accedir a les ajudes del programa Ocupació Autònoma o la possibilitat de capitalitzar l’atur, és a dir, rebre tota la prestació d’atur en un únic pagament.
Les dones, a més, compten amb ajudes exclusives per al desenvolupament en sectors específics com el medi rural. I si no en tens prou amb l’ajuda de l’administració, sempre pots optar pel crowdfunding (Kickstarter, Ululue o Verkami -especialitzada en projectes culturals i artístics.) O els bussines angels, inversors individuals que pots trobar en fires d’emprenedoria.

 

Article publicat originalment en castellà al web blog.reale.es