L’ASSEGURANÇA DE LLAR PER INQUILINS

Necessito estar assegurat si decideixo llogar un habitatge? Si el propietari la té assegurat l’habitatge, a qui cobriria l’assegurança de llar i que em cobriria en cas d’un imprevist ?, és obligatori tenir una assegurança de llar si visc en un pis de lloguer? aquestes són algunes preguntes que ens hem de fer i respondre abans de disposar-nos a llogar.
Per saber si com a inquilí necessito contractar una assegurança de llar, hem de revisar quines són les principals cobertures i el tipus de protecció que ens ofereixen aquest tipus d’assegurances per a l’inquilí d’un habitatge de lloguer. Encara que legalment no hi hagi obligació de contractar-lo, tenir-lo ens evitarà molts mals de cap.

LA PROTECCIÓ DEL CONTINENT PER AL LLOGATER D’UN HABITATGE DE LLOGUER

El continent són els elements estructurals i de construcció de l’habitatge: les parets, els sòls, els sostres de l’habitatge, les canonades, la instal·lació elèctrica. Tots aquells elements que conformen l’espai destinat a viure-hi.

Per la pròpia definició del que és el continent, la seva protecció tindrà més interès per al propietari, ja que com a propietari serà a qui li interessi que la seva propietat es mantingui en les millors condicions. Tanmateix hi ha situacions en què també és interessant per a l’inquilí protegir part del continent.

Millores i reparacions de l’habitatge llogat. En els contractes d’arrendament de llarga durada alguns inquilins, per a la seva comoditat, solen realitzar reformes a l’habitatge. En aquests casos encara que el propietari tingui assegurat el continent, la part reformada no quedarà protegida per l’assegurança del propietari, llevat que decideixi declarar expressament a petició de l’inquilí i més aquest decideixi pagar la part addicional de prima.

L’altra forma d’assegurar aquestes millores és que l’inquilí decideixi fer-ho pel seu compte i protegir-se davant un incendi o una inundació i recuperar així la inversió realitzada.

Si el propietari de l’habitatge no compta amb una assegurança de llar. També és interessant en els casos en què el propietari de l’habitatge no compti amb una assegurança de llar. En aquells casos en què hem fet del pis llogat la nostra llar, podem decidir córrer amb les despeses de reparació d’incendis o inundacions perquè les reparacions es realitzin com més aviat millor i així reprendre el nostre dia a dia el més aviat possible.

old-house-93502_640

LA PROTECCIÓ DEL CONTINGUT PER AL LLOGATER D’UN HABITATGE DE LLOGUER

El contingut són les joies, els electrodomèstics, el mobiliari, els llibres, la roba i en general tots aquells elements que es troben a l’interior d’un habitatge.

El contingut pot ser interessant de cobrir per a ambdues parts, ja que si el nostre llogater ha llogat l’habitatge moblat té un interès clar en protegir les seves pertinences, però també a nosaltres com a llogaters volem protegir els nostres béns. En qualsevol cas, l’assegurança de llar de l’arrendador només cobrirà les seves pertinences i com a inquilins hem de contractar una assegurança a part si volem assegurar els nostres béns front a imprevistos.

Les assegurances de llar només cobreixen al prenedor de l’assegurança per la qual cosa encara l’arrendador tingui una assegurança de llar contractat, aquest sol cobrirà el contingut que hi hagi a l’interior de l’habitatge i que sigui propietat d’aquest. Si ets inquilí, des Reale et recomanem contractar una assegurança que pugui cobrir totes les teves propietats enfront d’un robatori, o un incendi.

Si vols conèixer més detalls sobre el producte que Reale ofereix a l’arrendatari, segueix el següent enllaç o consulta amb alguna de les nostres agències.

LA PROTECCIÓ DE LA RESPONSABILITAT CIVIL DE L’INQUILÍ D’UN HABITATGE DE LLOGUER

A més de protegir el contingut i el continent, les assegurances de la llar també ens ofereixen protecció pels danys que puguem ocasionar enfront de tercers, ja sigui com a propietaris o com a inquilins, com a conseqüència de les nostres accions o per deteriorament o desperfecte de l’habitatge.

Una assegurança de llar és interessant per l’arrendador però també ho és per a l’arrendatari, ja que aquest en ser la persona que viu a l’habitatge, per acció o omissió pot generar danys en el propi habitatge oa la de tercers, a causa d’un curtcircuit d’algun aparell elèctric, una inundació com a conseqüència de deixar-una aixeta oberta o danys com a conseqüència d’un incendi que es produeix a la cuina.

Cobrir-nos amb una assegurança de llar davant d’aquests imprevistos ens evitarà haver de fer desemborsaments grans per reparar els danys que puguem haver causat.