La fulla de rescat i altres sistemes d’ajuda en cas d’accident


La sinistralitat viària segueix sent un problema greu de la nostra societat. Tot i que encara no hi ha dades del 2016, el 2015 els accidents que han necessitat de l’hospitalització de ferits van augmentar un 3%. En el mateix any i tan sols a la Comunitat de Madrid, els bombers van haver de fer 2.054 intervencions per accidents de trànsit i és en aquests casos quan el temps d’actuació és de vital importància per a salvar vides. En l’actualitat comptem amb elements que ajuden als equips de salvament en aquesta tasca i un d’ells és el full de rescat.

Unknown
QUÈ ÉS EL FULL DE RESCAT?

Els cotxes han patit grans avenços en disseny i seguretat, però el que és beneficiós per a l’usuari, en ocasions pot tornar-se molt complicat per als serveis de rescat que han d’extreure els ferits d’un vehicle sinistrat. El Full de Rescat serveix per reduir el que s’anomena ‘L’Hora d’Or’, que és l’interval de temps entre el moment del sinistre i l’actuació dels professionals, i que és període en què es produeixen el 75% de les morts per accident.

Per ajudar a reduir aquest temps existeix el que es coneix com a “full de rescat”. Es tracta d’una documentació amb informació útil per realitzar els talls necessaris en l’estructura del cotxe i extreure així a les víctimes en el menor temps possible i amb els menors riscos per a l’accidentat i el vehicle. Aquesta informació es pot trobar a les webs de la majoria de les marques de cotxes i està disponible per descarregar i imprimir.

CODIS QR que vetllen per TEVA SEGURETAT

Les noves tecnologies afavoreixen la seguretat del conductor i dels seus ocupants. Cada vegada més hi ha nous sistemes que són capaços de percebre qualsevol anomalia en la conducció o que protegeixen la vida dels seus ocupants en cas de col·lisió. En aquesta línia han aparegut els codis QR que poden emmagatzemar informació sobre el vehicle, el conductor i els passatgers, així com altres dades d’interès per als equips de salvament.

Què és un codi QR?

Es tracta d’un codi de barres de resposta ràpida o “Quick Response barcode”. Una tecnologia inventada en els anys 90 per una empresa filial de la japonesa Toyota. El QR consisteix en una petita imatge similar als codis de barres que estem acostumats a veure en els productes dels supermercats.
En ser capturada aquesta imatge amb una aplicació que qualsevol persona es pot descarregar al seu mòbil, descarregarà la informació allotjada en el codi o executarà algun tipus d’acció com obrir una pàgina web, fer una trucada o llançar un SMS, entre moltes altres.

CONNECTED LIFE

És l’aposta de Reale per la seguretat dels seus clients amb una assegurança d’auto. Un servei que no té cap cost i que s’anirà implementant progressivament entre els seus clients.
Aquest servei és s’emmagatzema en un codi QR informació útil com el “full de rescat” a més d’altres dades d’interès com informació del vehicle, referències personals, dades mèdiques, historial clínic, fins i tot imatges de radiografies o ecografies, i no només del conductor, sinó també dels ocupants habituals del vehicle. Tota aquesta informació queda emmagatzemada per ser consultada per personal mèdic o de rescat degudament acreditat.

L’ús d’aquest servei és molt senzill. L’assegurat tan sols ha d’emplenar les dades a través d’una aplicació i col·locar aquests codis QR, en uns adhesius que Reale facilita a l’assegurat, en els llocs de l’automòbil per als quals estan destinats. En cas de sinistre dels serveis de rescat podran accedir a aquesta informació utilitzant una aplicació de lectura de codis, instal·lada en el mòbil.
Pel assegurat la principal avantatges de Connected Life és la tranquil·litat, ja que redueix la “hora d’or”, facilitant el rescat i evitant conseqüències més greus gràcies a la informació emmagatzemada.

Des Reale Assegurances apostem per la protecció integral de les persones que confien en els nostres assegurances. Contracta la teva assegurança d’automòbil amb Reale i beneficia’t de Connected Life.