7 motius pels quals tenir contractat en l’assegurança el vehicle de substitució

No ets conscient de la relació que tens amb el teu cotxe fins que arriba el dia en què deixes de tenir-lo. És en aquest moment en què alguna cosa li passa al teu cotxe, quan descobreixes que sense ell, et falta una part molt important i que li vols gairebé tant com la mascota de la família. Pensem en una setmana en què el nostre cotxe es trobi al taller, creus que el echarías a faltar?
Salta el despertador i decideixo deixar-ho sonar 15 minuts més. Per desgràcia no recordava que ahir vaig tenir un petit sinistre contra la columna del garatge i deixi reparant el cotxe al taller, tota la setmana.

Despert, preparo a les nenes i vam sortir al carrer per agafar l’autobús que ens porti fins a la seva escola. Després de 30 minuts de trajecte amb autobús sense poder-me asseure i amb les motxilles de les meves dues filles petites a l’espatlla i el meu portàtil a la mà, 20 minuts esperant que arribés el transport públic, 20 de trajecte amb metro i 15 caminant en un dia plujós d’hivern, amb si arribar a l’oficina una hora i mitja més tard del que és habitual. Són les onze del matí i encara no m’he pres el primer cafè.
El rellotge marca les cinc de la tarda i recordo que avui em toca recollir a les nenes. Em queden 10 minuts i només tinc l’opció d’agafar un taxi per arribar a temps. Després de pagar al taxista, recordo que és dijous i que no tinc res per sopar. Faig la compra amb les nenes i surto del supermercat sumant les bosses de la compra, a les motxilles de les meves filles. Un dia sense cotxe i ja ho trobo a faltar.

Aquest podria ser el resum d’un dia qualsevol. A vegades pensem que contractar en la nostra assegurança de cotxe, la cobertura del vehicle de substitució, pot ser un extra que no ens interessa. Potser ho sigui i pot ser que com en el cas que hem explicat, aquest extra es converteixi en una necessitat. Abans de contractar-o de descartar-ho, hauríem de revisar la nostra situació personal i la dependència que tenim del nostre cotxe, revisant almenys els següents punts:

  • Tenim més d’un cotxe a la família.
  • Tinc pares, germans o amics que puguin prestar-nos un cotxe, o que puguin ajudar-nos en el nostre dia a dia.
  • Visc en una zona allunyada de col·legis, supermercats i lloc de treball.
  • Tinc una agenda diària amb nombrosos compromisos que m’obliguen a desplaçar-me d’un lloc a un altre en poc temps.
  • Tinc horaris poc habituals (ex. Treball nocturn).
  • Hi ha bones comunicacions de transport públic, en l’àmbit geogràfic en què desenvolupament el meu dia a dia.
  • Em desplaço a diari amb força pes: maletes, motxilles, bosses.

Després de revisar aquests punts podrem prendre una decisió argumentada, sobre si cal per a la nostra situació personal, contractar o no aquesta garantia.

Si vols més informació no dubtis en escriure’ns ar.caldesmontbui@reale.e