Què és i com et protegeix una assegurança de ciberrisc?

smartphone-431230_1920

Diàriament realitzem dotzenes d’accions que impliquen moviment i emmagatzematge de dades en els nostres dispositius connectats a internet. Paguem, fem transferències, emmagatzemem dades de clients, prenem fotos d’amics i familiars i tota aquesta informació queda allotjada en el nostre mòbil, la nostra Tablet o el nostre PC. Què passaria si algú pogués accedir als nostres dispositius i esborrés o publiqués aquesta informació? El risc és real i hem d’estar protegits davant aquest tipus de Ciberriscos.

QUINS CIBERRISCOS HI HA?

Un ciberrisc és qualsevol amenaça  sobre el nostre sistema informàtic i que pot tenir conseqüències negatives per a la nostra empresa. Entre els riscos més habituals estan la pèrdua o robatori de dades, els virus o la manipulació d’informació, ja sigui per actes deliberats de hackers o empleats deslleials, o pel descuit o imprudència de persones que treballin amb els nostres sistemes.

MESURES MÍNIMES DE PROTECCIÓ DAVANT DE CIBERATACS

Hi ha factors que fan més vulnerables els nostres sistemes: el tipus d’instal·lació que tinguem, les aplicacions que utilitzem (o el tipus d’informació que maneguem, són factors molt importants a l’hora d’implementar unes mesures de seguretat o altres). En qualsevol cas, sempre cal complir amb unes mesures mínimes de protecció per evitar un ciberatac.

  • Tenir antivirus i programari actualitzats amb l’última versió
  • Triar contrasenyes segures per a tots els dispositius
  • No descarregar contingut pirata o de fonts desconegudes
  • Realitzar còpies de seguretat de forma regular
  • Utilitza per a l’accés wifi les xarxes WPA2

Encara que incorporem aquestes i altres mesures de seguretat pot ser que finalment siguem víctimes d’un ciberatac. En aquest cas, l’assegurança #RealeCiberseguridad ens garanteix minimitzar les conseqüències oferint-nos: assistència tècnica, cobertura de les despeses d’investigació del sinistre, reparació de dispositius i aparells electrònics i recuperació de dades de l’assegurat.

Però per evitar les conseqüències d’un ciberatac, l’assegurança Reale Ciberseguretat t’ofereix des del primer moment la possibilitat de disposar d’una anàlisi dels sistemes informàtics per detectar vulnerabilitats, assistència tècnica remota per resoldre els problemes de seguretat detectats i assessorament per complir amb les obligacions de la Llei de Protecció de Dades.

Tenir una assegurança d’aquestes característiques també cobreix la la responsabilitat civil derivada de danys causats a tercers, com a conseqüència de la difusió de dades de caràcter personal.

 

Text traduït al català del bloc blog.reale.es podeu veure el text en castellà aqui 

Vols més informació? Clica aqui