Pegasus. El radar de la DGT en helicòpters.

Pegasus el nuevo radar aereo
Funcionament del radar Pegasus. Font: DGT

Els radars Pegasus estan dotats d’un mecanisme i un programari inclòs en la càmera de vigilància que porten els helicòpters de Trànsit, de manera que capta la velocitat dels vehicles, a més de poder detectar altres infraccions des de l’aire.

Els  helicòpters amb la instal·lació del radar Pegasus utilitzen tecnologia militar, consten d’una càmera que mesura velocitat i una altra que treu les fotos de les matrícules. Només poden mesurar la velocitat en trams on es pugui tenir contacte visual durant 9 segons, a una distància d’un quilòmetre i a 300 metres d’altura.

A més de la velocitat, aquests radars poden captar altres infraccions des de l’aire com ara manteniment de la distància de seguretat entre vehicles, distraccions, ús manual del telèfon mòbil, ús d’elements de seguretat com el cinturó o el casc i maniobres perilloses o antireglamentàries.

Tal com estableix la Llei, tots els Pegasus han estat verificats i homologats pel Centre Espanyol de Metrologia, organisme dependent del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme.