Idees d’estalvi energètic a casa

Quina d’aquestes coses no has fet encara per estalviar energia?

Afortunadament, ja fa anys que la consciència mediambiental està deixant pòsit a la nostra societat. Tant les administracions públiques com les empreses apliquen cada vegada més mesures de sostenibilitat en les seves instal·lacions i activitats, ja sigui per imposició de la normativa o com a iniciativa pròpia, però què passa a les llars? Ningú ens controla ni hem de retre comptes davant tercers així que, sovint, la manca d’informació, la manca de temps o fins i tot la simple mandra, ens impedeix posar en pràctica aquestes mesures.

En Reale apostem per tenir cura del planeta i, a més, sabem l’important que és estalviar uns cèntims, per això ens hem proposat posar-te les coses fàcils en matèria d’estalvi energètic i hem preparat un decàleg d’accions senzilles però efectives.
Sabies que a l’usar el programa ressò del rentaplats t’estalvies un 16% d’aigua i un 20% de llum? La neteja dels plats serà igual i només necessites una mica de paciència perquè el programa de rentat pot trigar fins a una hora més. L’olla exprés, en canvi, et permet estalviar consum i també temps: amb ella gastes la meitat d’energia que amb una olla normal. I el botó de stand by dels electrodomèstics? Encara que sembli una cosa insignificant, apagar el pilotito vermell suposa un estalvi del 12% de la despesa d’aquest aparell elèctric.

Seguint aquests senzills passos, aquest estiu et resultarà fàcil marcar-te un bumerang, és a dir, una acció que serveix per tenir cura del medi ambient que, alhora, et torna en forma de benefici per a tu amb un petit estalvi en la factura.

I si ets un usuari avançat en matèria estalvi energètic, et proposem navegar pels molts consells i dades del projecte La Comunitat Eficient que Reale va posar en marxa amb la col·laboració de WWF. Es tracta d’una guia en línia que t’ajuda a millorar l’eficiència energètica del teu habitatge i de tota la teva comunitat de veïns: http://www.ecoavantis.com/recomendador/

reale_ahorro_energ_infog_02

Font: http://blog.reale.es/eficiencia-energetica-verano/