Furt de vehicle. Què fer?

Avui ens hem topat amb notícia al diari digital El Malgratenc, es va produir un furt de vehicle en ple casc urbà i davant de forces testimonis.

Volem recordar-vos que un furt no és el mateix que un robatori, i per tant s’han de veure concretament les circumstàncies del cas per veure quin tipus delictiu correspon als fets. En el supòsit de l’article, efectivament es tracta d’un furt, ja que no es compleixen les característiques que el Codi Penal exigeix per tal que sigui un robatori (força en les coses o violència en les persones).

Què fer doncs si som víctimes d’un furt de vehicle?

En primer lloc denunciar-ho de forma immediata,  ja sigui a la policia municipal o als Mossos d’Esquadra, però us aconsellem que abans de personar-vos al a comissaria corresponent, o de trànsit cap a ella, en deixeu constància el més ràpidament possible a través del telèfon 112.