Ara ja es possible que els teus fills viatgin segurs en els autobusos.

Segons el RACC cada dia viatgen a Espanya 7 millons de nens en autobús per anar a l’escola. La flota d’autobusos es de 60.000, amb una antiguitat superior als 15 anys.

A partir de l’any 2.005 la Llei obliga per igual a tots els automòbils, ja siguin cotxes o vehicles de transport discrecional, a que els menors vagin subjectes a la cadira, no obstant la realitat no sempre es compleix: o bé l’autocar, per la seva antiguitat, no té cinturons de seguretat, o pel seu disseny, no estan preparats per protegir de manera eficaç a un nen.


mercedes-benz-1236289_1280
Des de octubre de 2007 es obligatori que tots els autobusos nous que es matriculin portin cinturó de seguretat en totes les cadires, i de portar-lo és també obligatori per a nens menors de tres anys. També s’aprova el 2007 el Reial Decret 443/2001, de 27 d’abril, sobre les condicions de seguretat en el transport escolar i de menors)
106351_906e-11e5-b00c-0050569a455d_sistema_retencio_infantil_3
No obstant s’argüeixin qüestions econòmiques per tal de no renovar tots els autobusos, indicant la llei que si té una antiguitat superior a deu anys podrà seguir en servei encara que no tingui cinturons de retenció (no infantils, sinó de cap mena). El reglament es encara més llarg en els supòsits que s’afecti al transport escolar, doncs el reglament preveu que si l’autobús es dedicava a aquest transport, podrà seguir fent-se servir fin i tot amb una antiguitat de 16 anys, és a dir, l’any 2023 encara podran existir autobusos sense sistemes de seguretat per als passatgers. S’estableix doncs que un autobús tingui sistemes de retenció infantil és voluntari.

Segons dades de la Federació Espanyola Empresarial de Transports de Viatgers, un 38% dels autobusos que circulen per les carreteres no disposa de cinturons de seguretat, en el cas dels que s’encarreguen de transport escolar aquest percentatge es del 60%. I en el supòsit que si tinguin cinturons de seguretat, son de dos punts d’anclatge, totalment ineficaços per a nens menors de cinc anys. Davant la inexistència d’un sistema segur les autoritats fan la vista grossa. Es produeixi la paradoxa de que tot i que els turismes estan obligats a instal·lar sistemes de retenció infantil  i aquesta obligació es persegueix per l’autoritat interposant multes i fins i tot podent arribar a perdre la pàtria potestat en el transport col·lectiu amb autocars no passa res, però tant els nens com la carretera són els mateixos i els perills també.
106351_906e-11e5-81c9-0050569a455d_sistema_retencio_infantil_2
Una empresa del del País Basc ha homologat el primer sistema de retenció infantil a la UE per a autobusos. Aquest sistema correspon als grups II i III de retenció infantil (nens d’entre 3 i 6 anys, amb un pes entre 15 i 25 quilos i nens entre 5 i 12 anys i amb pesos compresos entre 22 i 36 quilos) l’homologació es a nivell mundial i compleix la normativa europea.

No ho dubtis, comparteix aquesta notícia i visita la web http://euraslog.com.